banner-std-1.jpg

Over ons

Ohmann Notariaat staat bekend om zijn persoonlijke en deskundige aanpak. Ohmann Notariaat heeft een mooie geschiedenis, die teruggaat tot het oudste notarisprotocol van Wassenaar. Ohmann Notariaat bedient al meer dan 200 jaar Wassenaar, Den Haag en omgeving. Met een team van ervaren specialisten heeft Ohmann Notariaat ruime expertise op het gebied van Ondernemingsrecht, Familierecht (Estate Planning) en Vastgoed.

Daniel Ohmann
Notaris, gespecialiseerd in Ondernemingsrecht
T: 070-5123131
F: 070-5112110
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opvolger van:

 • J.A.C.M. Geurts (2018)
 • B. den Hartog (2003)
 • J.S. de Borst (1983)
 • J.Th. Hovingh (1962)
 • H.C.A. Vermeulen van Kruiningen (1946)
 • C. Munnich (1922)

Onze medewerkers

Daniel Ohmann

Daniel Ohmann studeerde Nederlands recht en notarieel recht aan de Universiteit Leiden (beide cum laude afgerond). In 2000 studeerde hij een half jaar aan Sciences Po in Parijs. Daniel begon zijn carrière in 2004 bij het advocaten- en notariskantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag en maakte daar deel uit van de secties Ondernemingsrecht en Personen- en familierecht.

In 2009 rondde hij de postdoctorale Grotius Specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht cum laude af. Tijdens zijn periode bij Pels Rijcken heeft Daniel ook een half jaar bij HBN Law op Curaçao gewerkt.

Daniel is vaste docent stichtingen- en verenigingenrecht en personenvennootschappen aan de Beroepsopleiding voor het Notariaat en geeft ook maatwerkcursussen op het gebied van het ondernemingsrecht en familierecht. Daarnaast publiceert hij regelmatig op zijn vakgebied, onder meer als redacteur van het tijdschrift Rechtspraak Notariaat. Tevens maakt hij deel uit van de Geschillencollege van Het Nederlandse Rode Kruis en is hij als vrijwilliger betrokken bij verschillende goede doelen.

Begin 2018 richtte Daniel zijn eigen kantoor Ohmann Notariaat op, als opvolger van Geurts en Partners. Per 1 april is hij bij Koninklijk Besluit benoemd tot notaris. Hij staat onder meer (familie)ondernemingen, (semi)-publieke instellingen en non profit instellingen bij, waarbij hij tevens zorg draagt voor de familierechtelijke belangen van de ondernemer (huwelijkse voorwaarden, testamenten en estate planning).

Naast Nederlands spreekt Daniel ook vloeiend Engels. Hij beheerst verder het Frans, Duits en Spaans.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Korien van Steenbergen

Korien van Steenbergen is in 1990 als kandidaat-notaris haar werkzaamheden in de kop van Noord-Holland gestart op het kantoor van notaris mr. D. Butijn (algemene praktijk). Later was zij werkzaam bij SBH Notarissen en mr. M.H.A. Butijn.

Haar taak omvatte het behandelen van dossiers, voornamelijk op het gebied van het familierecht. Daarnaast verving zij als waarnemer enkele dagdelen per week de notaris. In december 2012 heeft zij de overstap gemaakt naar notariskantoor Geurts en Partners, waar zij sinds maart 2014 als toegevoegd notaris werkzaam is. Per 1 april 2018 is zij als toegevoegd notaris verbonden aan Ohmann Notariaat.

Mensen zijn geneigd te denken dat het notariaat saai is. Voor Korien is dat niet zo. Zij vindt het een prachtig beroep, waarin je veel kunt betekenen voor cliënten tijdens de hoogte- en dieptepunten van hun leven. Bovendien heeft zij te maken met mensen uit alle geledingen van de samenleving.

Het prettige van het notariële werk vindt zij dat het praktijkgericht is en doordat de juridische en fiscale wetgeving voortdurend verandert, is haar werkterrein continu in beweging. Daardoor is er nooit sprake van werken op de automatische piloot.

Korien heeft veel ervaring met het uitzoeken van erg complexe nalatenschappen (ingewikkeld erfgenamenonderzoek, onwillige erfgenamen en ruzieboedels) en beschikt over veel specialistische kennis op het gebied van het familierecht.

Haar opgedane kennis en ervaring kan zij in de praktijk brengen op een kleinschalig en laagdrempelig notariskantoor, waarin wordt geluisterd naar en de tijd wordt genomen voor cliënten.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Nicole Pijnenburg

Nicole Pijnenburg werkt sinds 2008 in het notariaat en is vanaf augustus 2021 als toegevoegd notaris werkzaam bij Ohmann Notariaat.
Nicole is gespecialiseerd in vastgoedrecht. Bovendien is zij een prettige sparringpartner bij vraagstukken die ook het familierecht raken.
Nicole studeerde Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden en behaalde haar master Notarieel Recht in het jaar 2008. In 2021 rondde zij cum laude de Grotius opleiding onroerend goed af.

Specialismen

 • Opstellen van koopcontracten
 • Opstellen van akten van levering en hypotheekakten
 • Splitsing in appartementsrechten
 • Verduurzamingsprojecten
 • Overdrachts- en omzetbelasting

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Yolanda Bokhorst

Yolanda Bokhorst werkt sinds 1986 in het notariaat en is vanaf januari 2022 als ervaren estate-planner/kandidaat-notaris werkzaam bij Ohmann Notariaat. Voordien werkte zij bij enkele grote Haagse kantoren.
Yolanda is gespecialiseerd in internationaal erfrecht en internationaal huwelijksvermogensrecht.
Yolanda studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en notarieel recht aan de Universiteit Leiden en rondde haar studie notarieel recht af in het jaar 1991. In 2002 voltooide zij de specialisatieopleiding Estate Planning.

Specialismen
Het algemene familievermogensrecht en erfrecht en in het bijzonder:

Internationaal

 • het opstellen van testamenten, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten waarbij internationale aspecten een rol spelen zoals bij expats, Nederlanders die naar het buitenland verhuizen of relaties tussen partners van verschillende nationaliteit;
 • het adviseren over nalatenschappen met een internationaal karakter, bijvoorbeeld ingeval van overlijden van een expat in Nederland of van een Nederlander in het buitenland, wanneer het nagelaten vermogen zich (deels) buiten Nederland bevindt of wanneer een in het buitenland overleden persoon in Nederland gelegen vermogen nalaat;
 • het adviseren over internationale estate planning;
 • het adviseren over verdeling van vermogen in internationale echtscheidingen.

Adviseur

 • Het optreden als partij-adviseur bij de afwikkeling van nalatenschappen of als lawyers-lawyer ingeval van erfrechtelijke procedures, al dan niet met internationaal karakter.
 • Het geven van advies en/of second opinion bij geschillen op het gebied van erfrecht of familievermogensrecht.
 • Het optreden als adviseur van algemeen nut beogende instellingen wanneer deze schenkingen of nalatenschappen ontvangen.

Yolanda geeft regelmatig workshops en presentaties over internationaal erfrecht en internationaal huwelijksvermogensrecht, bestemd voor expats die in Nederland werkzaam zijn bij internationale organisaties.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Roxanne Laigsingh

Roxanne Laigsingh heeft in mei 2022 haar studie Notarieel recht aan de Universiteit Leiden afgerond. Sinds 1 juli is zij werkzaam bij Ohmann Notariaat als kandidaat-notaris op de algemene praktijk. Zij staat daarbij cliënten bij op het gebied van het vastgoed, familierecht en de ondernemingsrechtpraktijk.
Met haar goede beheersing van het Engels, Spaans en Hindi zal zij tevens haar bijdrage gaan leveren aan de internationale praktijk van het kantoor.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Joris Kempen

Joris Kempen is in augustus 2022 begonnen als kandidaat-notaris bij Ohmann notariaat. Zijn studie notarieel recht aan de Universiteit Leiden heeft hij vlak daarvoor in juli 2022 afgerond. Hij is dagelijks bezig met werkzaamheden waarbij de ondernemer centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan het oprichten van entiteiten (bijvoorbeeld een B.V.) en het wijzigen van statuten. Naast deze werkzaamheden op het gebied van het ondernemingsrecht wordt hij ook regelmatig betrokken bij werkzaamheden op andere rechtsgebieden.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Anita van den Berg

Anita van den Berg is al sinds 1 april 2000 werkzaam op dit kantoor. Zij is begonnen bij oud-notaris Boudewijn den Hartog en op 1 januari 2003 bij diens opvolger oud-notaris Jeannine Geurts. Zij heeft ruime ervaring op met name het gebied van familierecht, maar is ook inzetbaar voor de algemene praktijk.

Haar werk bestaat uit ondersteunende en administratieve werkzaamheden van praktische en secretariële aard op het gebied van familierecht. Zij verwerkt vertrouwelijke gegevens en stelt diverse onderhandse en notariële akten op. Zij zorgt dat de akten klaarliggen en verzorgt de registratie. Zij ondersteunt de (toegevoegd-) notaris.

Anita werkt op maandag, dinsdagochtend, woensdag en donderdag.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Nancy van der Lubbe

Nancy van der Lubbe startte haar notariële werkzaamheden in de algemene praktijk. In de loop der jaren heeft zij zich verder ontwikkeld op het gebied van het ondernemingsrecht.
Zij vindt persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk en volgde opleidingen op het notariële vlak maar ook daar buiten. Nancy rondde de opleiding notarisklerk af en behaalde een bachelor P&A aan de Haagse Hogeschool.
Sinds 1 april 2020 maakt zij deel uit van het team van Ohmann Notariaat.
In haar vrije tijd kun je haar vinden langs het strand voor een wandeling of om te sporten, daarnaast beoefent ze yoga.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Annemarie Klijn

Annemarie Klijn is sinds 2015 werkzaam in het notariaat en vanaf augustus 2021 als notarieel medewerker werkzaam bij Ohmann Notariaat. Annemarie is gespecialiseerd in het vastgoedrecht.

Gedurende de afronding van de opleiding HBO Rechten aan de Hogeschool Leiden is Annemarie begonnen met haar werkzaamheden in de vastgoedpraktijk van het notariaat. De afgelopen jaren heeft Annemarie veel praktijkervaring opgedaan dankzij de verzorging van vele overdrachten en het volgen van diverse cursussen.
Zij beschikt over ruime ervaring op het gebied van het opstellen van koopovereenkomsten, het verzorgen van overdrachten van woningen en bedrijfspanden, het opstellen van hypotheekakten, het opstellen akten van verdeling en alles wat hierbij komt kijken om tot een goed eindresultaat te komen en de akten te laten passeren.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Danique Ton

Danique Ton is in haar derde jaar van de opleiding HBO-Rechten stage komen lopen bij Ohmann Notariaat. Tijdens haar studie was haar interesse gewekt voor het familierecht en was het een logische stap om als stagiaire een kijkje te gaan nemen in het notariaat. Inmiddels heeft zij het hbo afgerond en is zij alweer een tijdje bij Ohmann Notariaat werkzaam, op dit moment als notarieel medewerker. Zij ondersteunt haar collega's op de verschillende rechtsgebieden en houdt zich daarnaast bezig met de algemene praktijk. Haar werkzaamheden bestaan onder andere uit contact met cliënten, het opstellen van onderhandse stukken en het opmaken van concept-akten. Zij vindt het vooral leuk dat dit vak zoveel facetten heeft, hierdoor is geen dag hetzelfde! Momenteel volgt Danique de opleiding Notarieel Recht aan Universiteit Leiden dus het notariaat zal zij voorlopig dan ook niet verlaten.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sophie Smit

Sophie Smit is per september 2021 begonnen bij Ohmann Notariaat als stagiaire. Zij volgt de studie HBO Rechten aan Hogeschool Leiden. Haar stage is inmiddels afgelopen en Sophie is nu werkzaam als notarieel medewerker. Zij houdt zich onder andere bezig met het verzorgen van legalisaties, contact met cliënten en andere algemene praktijkwerkzaamheden. Daarnaast verricht zij voornamelijk werkzaamheden op het gebied van het ondernemingsrecht. Haar interesse ligt dan ook vooral bij het ondernemingsrecht aangezien de onderwerpen die daarbij aan bod komen erg uiteenlopend zijn.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Julius de Kolf

Julius de Kolf is in februari 2022 bij Ohmann Notariaat begonnen als stagiair. Hij is op dit moment bezig met het vierde en laatste jaar van de opleiding HBO-Rechten. Zijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het contact met cliënten en het behandelen van dossiers op het gebied van vastgoed. De stage is Julius zo goed bevallen dat ook daarna bij ons kantoor werkzaam blijft. Per augustus 2022 maakt Julius als notarieel medewerker onderdeel uit van het vastgoedteam.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.